Filety z lososa
Náš prvý recept, ktorý sme skúšali nedávno sa veľmi vydaril a preto sa s Vami o ňho chceme podeliť. Bolo to veľmi chutné a určite si to vyskúšajte aj vy doma :)
Suroviny:
- 4 filety čerstvého lososa
- 1 cuketa
- 6 strúčikov cesnaku
- 2 lyžice olivového oleja
- morská soľ v mlynčeku
- čierne korenie v mlynčeku
- 100 ml suchého bieleho vína
- 8 cherry paradajok
- 10 lístkov čerstvej bazalky
- 30 g masla
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 2 vetvičky čerstvého tymianu
- šťava z 1/2 citróna
Postup:
Lososa zbavíme kože, osolíme a okoreníme z oboch strán. Na panvici rozpálime rastlinný olej a lososa opečieme z jednej strany. Pridáme vetvičky čerstvého tymianu a zvyšné 3 strúčiky cesnaku. Nemusíme ich ani lúpať, stačí ich len prekrojiť. Potom filety otočíme a krátko opečieme z druhej strany. Panvicu odstavíme z ohňa a filety necháme ešte pomaly dopiecť. Losos sa nesmie prepiecť úplne, aby zostal šťavnatý. Pred podávaním filety polejeme šťavou z 1/2 citróna.
Na tanier naservírujeme filety z lososa a dozdobíme zvyšnými lístkami čerstvej bazalky. Pokvapkáme olivovým olejom a osolíme morskou soľou.