Tiramisu z Talianska
Suroviny:
2 ks
podlhovasté piškóty
500 g
Mascarpone
250 ml
presso káva
4 PL
práškový cukor
8 PL
mandľový likér
8 PL
vaječný likér
250 ml
šľahačka
kakao
Postup:
Uvaríme silnú kávu a necháme ju vychladnúť. Potom do nej pridáme mandľový likér. Mascarpone vyšľaháme s cukrom, postupne vmiešame vaječný likér a napokon zľahka vyšľahanú šľahačku. Do misy obdĺžnikového priemeru 20 × 35 cm poukladáme piškóty, ktoré polejeme kávou. Ak chceme, aby bol zákusok hotový skôr, piškóty v káve namáčame. Potrieme krémom, dáme znovu piškóty a na ne krém. Vrch posypeme kakaom. Zákusok vložíme do chladničky minimálne na 5 hodín.